top of page

Рисувалница: От идея до реалност. Цели и ценности.


В свят, изпълнен със стрес и фокусиран в технологичния напредък, забравяме колко могъща може да бъде семплата радост от творчеството.

В този блог пост ще ти разкажем за "Рисувалница" – нашето художествено ателие в София, как се зароди идеята за него и как я осъществихме. Ще споделим с теб и целите и ценностите зад нашия бизнес. Разбира се, малко сме предубедени, защото си е наш 😆.
Идеята зад Рисувалница


Първоначалната идея за Рисувалница беше вдъхновена от образователната среда. Искахме да създадем място, където хора с интерес към изкуство и рисуване могат да се събират и творят заедно. Искахме да създадем отворена и позитивна общност, в която всеки е добре дошъл, без значение от нивото си на познания по материята, за да се учим един от друг и да се развиваме заедно.


Малко по-късно, след разписване на първия ни бизнес план, осъзнахме, че едно такова място би било доста ограничаващо. Самото наименование "уроци по рисуване" е твърде специфично и предполага определен тип посетители, а нашето желание, както вече споменахме, беше да създадем пространство за всички. Тогава ни хрумна...

 

Уникалността като основна ценност


Как можем да съберем професионалисти и аматьори в сферата на изкуството под един покрив, без никой да се чувства ощетен или обезкуражен? Да рисуваме различни картини. Започнахме да размишляваме над това как да разнообразим нашите събития, така че, без значение на кое събитие ни посетиш, да си тръгнеш с твоя уникална картина, която, дори някой да иска, няма да може да репликира.

 

Фаза на проба и грешка


И, разбира се, както при всеки друг, тази концепция не се изчисти веднага. Правихме грешки. Организирахме събития, които не бяха по вкуса ни. С времето разбрахме, че, за да успеем, трябва да сме верни на себе си и на идеята си. Спряхме да провеждаме “Рисуване и вино“, защото то се отдалечаваше от концепцията ни за уникалност, наблегнахме на „Екшън рисуването“, започнахме по-силна реклама на „Тандемно рисуване“ и измислихме други видове рисуване, които да предлагаме на нашите специални събития.

 

Рисувалница сега


Рисувалница скоро ще навърши една година и въпреки че е все още нова, успя да постигне много за това време. Към днешна дата предлагаме две основни събития за възрастни – „Екшън рисуване“ и „Тандемно рисуване“ и планираме да представим още две основни събития за деца. Специалните ни събития продължават да привличат доста внимание, понеже са пряко свързани с ценностите на студиото за споделено творене.

 

Целите на Рисувалница


Има накъде да растем и идеите ни са безкрайни, но най-голямата ни цел е всеки наш гост да остане оползотворен и щастлив, зареден с позитивни емоции и вдъхновен да създава изкуство.

 

Заключение


Рисувалница не е само пространство за рисуване, но и символ на нуждата от свобода на творчество. Тя предоставя възможност за себеизразяване, учене и себеоткриване.

В свят, изпълнен със стрес и ограничено време, Рисувалница предлага спасителна доза арт терапия, която възражда любовта към изкуството и обогатява душите ни.

17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Comments


bottom of page