top of page

Топ 5 съвета за организиране на детски рожден ден
детски рожден ден

Помниш ли детските си години? Трепетното очакване на рождения ти ден. Бързането да пораснеш. Или пък по-скоро бързането за многото подаръци, забавни преживявания и торта, които те очакваха?


Рожденият ден е много специален за всяко дете. Това е един от малкото дни, които са посветени изцяло на него. То е в центъра на вниманието. То избира какво ще се случва. И следователно започва да мисли и да се подготвя за този ден от доста рано. Казва какви подаръци иска (всички, разбира се), мисли кой ще има честта да бъде поканен на неговото парти, съставя меню, което да предложи на гостите си (но първо – да каже на теб, четящия това, да купиш).


Каквото и да планира детето, то още не е самостоятелно. Може само да даде насоки какво точно очаква от своя рожден ден. Затова, за твое щастие, ти ще си ключова част от процеса по избор и организиране на този ден. Личният асистент на малкия пораснал човек. Затова, като художествено студио, в което провеждаме и много детски рождени дни, решихме да напишем този блог, за да ти дадем 5 ценни съвета според добрите и лошите практики, които сме видяли от рождените дни, които са проведени при нас.

 


 

Съвет 1

Не кани целия клас и всички роднини, освен ако детето не иска.


Доста често забелязваме, че, при големи рождени дни, в повечето случаи доста от децата са там по желание на родителите, не на рожденика. Това си личи, защото рожденика си говори най-много с 4-5 от децата, останалите са на отделни групички. Това не е приятно нито за него, нито за останалите деца, които се чувстват изолирани.

 

Съвет 2

Прецени възможностите


Цялата организация на рождения ден на едно място ли ще се случи, или рожденика предпочита да има една активност на едно място и друга – на друго. Примерно, в Рисувалница има две възможности за провеждане на детски рожден ден.


  • Като частно парти – в продължение на 2 часа цялото място е за празнуващите, има осигурени напитки, украса, възможност за внасяне на храна и, разбира се – рисуване!

  • Като стандартно събитие – избира се събитие от вече публикуваните в календара и се взимат билети за него, като, при групи над 10 човека, мястото отново ще е само за тях. Разликата е, че няма украса, включени напитки, възможност за внасяне на храна и продължителността е фиксирана според събитието.

Първата опция, частно парти, е подходяща ако това ще е главното събитие за деня. Втората, ако детето иска да дойде да рисува с приятели при нас, но предпочита да хапне на някое любимо заведение.

 

Съвет 3

Бюджет


Рождените дни могат да се превърнат в много скъпо удоволствие много бързо. Затова е важно да обърнеш внимание на първите два съвета. На повечето места, колкото повече деца каниш, толкова повече се вдига цената. Помисли за оптимизация и покани само децата, които рожденикът е поискал да бъдат поканени.


Разбира се, ако все пак рожденикът иска да покани много деца, прецени дали е необходимо да вземаш премиум пакет (в случая на Рисувалница, специално събитие детски рожден ден) или можеш да осигуриш подобна забава по по-бюджетен начин. В нашия случай това би означавало да доведеш децата на рисуване, след което да ги заведеш за почерпка другаде. Било то на ресторант, кафе или в парка.

 

Съвет 4

Познавай условията


За да можеш да изпълниш пълноценно първите 3 съвета, от изключителна важност е да си запознат с това какво предлага мястото, което детето е избрало за празнуване. Провери сайта на мястото, запознай се с всички детайли и, ако имаш въпроси – попитай.


Направи това достатъчно рано, особено ако искаш да празнувате на конкретна дата и в определен час. Колкото повече отлагаш, толкова по-малко вероятно е това да е възможно.

 

Съвет 5

Уважавай домакина


Всеки бизнес, особено по-малките такива, приемат всяка своя локация за свои дом. Уважавай го, ти си гост в него. Така не само даваш добър пример на своите деца как да пораснат и станат добри и уважавани в обществото, но и си спестяваш евентуални допълнителни разходи.


 

Това са нашите 5 съвета за организирането на детски рожден ден според опита, който имаме в нашето арт студио. Надяваме се, че ще са ти полезни за организирането на специалния ден и на твоето дете.


До скоро!

Рисувалница

17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Comments


bottom of page